109'LUK LEYLA NİNE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANININ DESTEĞİYLE HACI OLACAK

Lütfü YalgıTürkiye’nin en yaşlı hacı adayı olan, ancak kurada adı çıkmayan 109 yaşındaki Leyla Özlahlan, ”Ölmeden önce son isteğinin kutsal toprakları görmek” istediğini belirtip yetkililerden hacı olması için yardım istemişti.

109'LUK LEYLA NİNE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANININ DESTEĞİYLE HACI OLACAK
24 Ekim 2011 - 11:46
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Gülabibey mahallesinde oğlu ve torunlarıyla birlikte yaşamını sürdüren Özlahlan, resmi nüfus kayıtlarına göre 1902 yılında dünyaya geldi.

Eşini 25 yıl önce kaybeden ve 3 çocuk ve 10 toruna sahibi Leyla Özlahlan, eşini kaybetmesinin ardından büyük oğlu Şeyhmus Özlahlan’la birlikte yaşamaya başladı. Leyla Nine, uzun yıllardır hayalini kurduğu kutsal topraklara gidebilmek için yakınları aracılığıyla ilk kez bu yıl müracaat etmişti. Kurada ismi çıkmayan Leyla nine üzülmüştü.
Leyla ninenin hac özlemini basından öğrenen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş Leyla ninenin hac hayalini gerçekleştirmek amacıyla Leyla nine ve ona refakat edecek oğlu Şeyhmus Özlahlan’ın hac masraflarını karşılayacak. Diyanet işleri başkanlığı da en yaşlı hacı adayı olması sebebiyle Leyla ninenin hac talebini kurul kararıyla onayladı.

ARTIK ÖLSEM GAM YEMEM

Benim ciddi bir sağlık sorunu bulunmuyor ölmeden kutsal toprakları göreceğim için mutluyum. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanına ve diyanet işleri başkanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum. Kutsal topraklara gideceğim için çok mutluyum artık ölmemde

109 yaşında ki ninenin Oğlu Şeyhmus Özlahlan ise annesiyle birlikte hac görevlerini yerine getirmek fırsatını kendilerine tanıyan Başta İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Toptaş ve kendileriyle yakinen ilgilenen tüm görevlilere ile diyanet işleri başkanlığına teşekkür ederek şöyle dedi: "En çok annemim adına seviniyorum annem ölmeden kutsal toprakları görmek istiyordu annemin bu mutluluğunu paylaştığım için Allaha şükürler ediyorum.

Siverek ilçe müftüsü Ahmet Hilmi Yazar yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İlçemizde yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı hacı adayı olması sebebiyle Diyanet işleri kurul kararıyla hac talepleri onaylandı Leyla ninemiz oğluyla birlikte Şanlıurfa 6 hac kafilesi ekibiyle hac ibadetini yerine getirecek kendisine ilçe müftüsü olarak bizde refakat edeceğiz’’


Bu haber 2421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması