10 KARDEŞ OKULUNA KAVUŞTU

Siverek ilçesine bağlı Şekerli Köyü’nde kötü hava şartlarından dolayı okula gidemeyen öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile okullarına yeniden kavuştu.

10 KARDEŞ OKULUNA KAVUŞTU
12 Aralık 2013 - 18:34



ŞANLIURFA- Siverek İlçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Şekerli ( Qercewêranamilaayib) Köyü’nde evleri köy okuluna 1800 metre uzaklıkta bulunduğundan son günlerde etkili olan kötü hava şartlarından dolayı okula gidemeyen 10 kardeş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile servis sorunu çözülünce okullarına yeniden kavuştu.

Şekerli Köyü’nde çiftçilik yapan Halit Sinanoğlu(43) iki eşinden 16 çocuğu olduğunu belirterek, “ 10 çocuğum Şekerli İlkokulu’nda okuyor. Evimiz köy okuluna 1800 metre uzaklıkta olduğundan dolayı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa başvurarak okul servisi talep ettim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenciler için servis verebilmesi için evleri ile okulun arasının 2 kilometre olmasını gerektiğini söyleyerek talebimi reddettiler. Kötü hava şartlarından dolayı çocuklar okula gidemedi. Okuldan çocukların devamsızlıkları ile ilgili yazı gelince durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeniden bildirerek servis talep ettim. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Büyükkaya köyümüze gelerek servis şoförleri ile görüşerek sorunu çözdü. Allah’a şükür çocuklar bugün okullarına başladı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3362 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti