SİVEREK'TE 184 SABİM HATTI ALKIŞLARLA PROTESTO EDİLDİ.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Türk Tabipler Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası Siverek şubesi 184 Sabim hattının kapatılması için basın açıklaması düzenledi.

 SİVEREK'TE  184 SABİM HATTI ALKIŞLARLA PROTESTO EDİLDİ.
04 Aralık 2012 - 13:07

Siverek Devlet hastanesinde gerçekleşen basın açıklamasında Türk Tabipler Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası Siverek Şubesi adına konuşan Remzi Gençdal, Sağlıkta Dönüşümcan almaya devam ettiğine dikkat çekildi. İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem, 30 Kasım 2012 günü, Sağlık Bakanlığı Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikâyetle ilgili savunmasını verdikten sonra, çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar etti. Sağlıkta dönüşüm programının bir parçası olarak uygulamaya geçirilen ve kendisi de performansa göre çalışan 'Alo 184 SABİM' hattı,  Alo 184 SABİM hattının "taciz ve kıyım hattı" haline geldiğini söyleyerek Alo 184 SABİM hattının kapatılmasını için bütün sağlık kurumlarında protesto eylemi gerçekleştireceklerini söyledi. Alo 184 SABİM hattı hasta hakları ile hiçbir hakları yoktur, Başbakan ve bakan başta olmak üzere yöneticilerin sağlık çalışanlarına karşı kullandıkları kışkırtıcı üslup ile sağlık çalışanlarının sorumlu olmadıkları olaylardan şikayet edildikleri yapıdır dedi.


Sağlık bakanlığının Dr. Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delileri karartmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından ayrıldı.


Haber: Bahattin Yolaçan





Bu haber 3150 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi