SİVEREKLE İLGİLİ 2 BÖLÜMDEN OLUŞAN CD HAZIRLANDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan kurulduğu 1990 yılından beridir Siverek ilçesinin il olması ve kalkınması için mücadele veren

 SİVEREKLE İLGİLİ 2 BÖLÜMDEN OLUŞAN CD HAZIRLANDI
10 Kasım 2008 - 16:46
bu alanda 1996 yılında il vadini yerine getirmeyen 13 politikacı ve devlet adamına vaatlerini tutmadıkları için tazminat davası açan Siverek'i Vilayet yapma ve Kalkındırma dernek başkanlığı il olmak için mücadelesine devam ediyor.
   1926 yılında Siverek'in il olduğuna dikkat çeken Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Koçali Aymaz yaptığı açıklamada şöyle dedi''İl hakkımız 1926 yılından beridir gasp edilmiş. Biz Siverekliler yeni il olmak yerine gasp edilen hakkımızın iadesini istiyoruz. Bu güne kadar çeşitli alanlarda demokratik mücadelemizi sürdürdük Siverek il olana kadarda bu hakkımızın peşini bırakmayacağız. Dernek olarak Belediyenin verdiği maddi imkânlarla 2 yeni CD hazırladık. Siverek'te kamu yatırımları isimli 1.CD de Siverek kentinin altyapısı ve kamu yatırımlarıyla il olmayı hak ettiğini belgeliyoruz. 2. CD de ise Siverek ilçesinin il olma mücadelesinin içeren televizyon haberleri ve mahkeme görüntüleri liderlerin verdiği vaatlerinin görüntüleri var.2.800 adet çoğalttığımız bu CD'leri başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlar Kurulu ile tüm milletvekillerine gönderip Siverek'in müspet il hakkının iadesini isteyeceğiz. CD'leri dışarıda ki Sivereklilere gönderip bu alan da yeni bir kamuoyu oluşturacağız, Siverek il olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz'' dedi.




Bu haber 3153 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu